הצחקנו אתכם, הא? מי צריך "מדריך" לקניות? הרי רובנו מבקרים בקניונים מאז ילדותינו, שלא לדבר על מבצעי קניות בקניון, אז לשם מה צריך מדריך שילמד אותנו? אז זהו, שקניות מורכבות הרבה יותר מכניסה לחנות, תשלום ויציאה. בוודאי שמתם לב לכך אם ביצעתם קניות בקניון מודרני ושופע חנויות בכל תחום אפשרי, כמו קניון כ"ס הירוקה, למשל. הסיבה לכך היא פשוטה: יש טכניקה (נכנסים, בוחרים, משלמים ויוצאים) ויש מציאות, שהיא הרבה יותר מורכבת ומרופדת ברצונות, רגשות, מאוויים ובהמון פיתויים.

 

קניות בקניון - כיצד מבצעים אותן באופן יעיל?

 

קודם כל, מחליטים מה אתם רוצים או צריכים לרכוש. לגיטימי להחליט גם שאתם לא נוסעים לקניון רק כדי לקנות, אלא כבילוי, סתם כדי להעביר אחה"צ נחמד, ובמידה ותראו משהו מעניין שלוכד את עיניכם - תרכשו אותו, אבל זה איננו המקרה עליו אנחנו מדברים. כך שנסיעה לקניון לצורך רכישה צריכה להתחיל בהחלטה מה אתם רוצים לרכוש. לאחר מכן, אם מדובר בקניון גדול ובו מספר חנויות מתחרות בכל תחום, בררו באיזה מהחנויות תוכלו למצוא את מבוקשכם. כאשר מדובר בפריטי לבוש כללים, לדוגמה, תעמודנה בפניכם מספר אפשרויות ממש באותו הקניון, בעוד כאשר אתם ספציפיים יותר (למשל, חולצה גברית של פוקס), האפשרויות, מן הסתם, תצטמצמנה לאחת. אם אתם מתכוונים לרכוש ביותר מחנות אחת, תכננו לעצמכם "נתיב" קניות, כי לא תרצו להיסחב, למשל, עם חמישה ספרים שקניתם בצומת ספרים לאורך כל הטיול שלכם בקניון. לכן, את הקניות הכבדות יותר, השאירו לסוף המסע.

 

זה נשמע כ"כ קר ולא ספונטני...

 

וודאי שאין חובה כי קניות בקניון תהיינה מתוכננות מתחילתן ועד סופן, ותמיד יש מקום לספונטניות ולכיף, מאחר וזוהי מהותו של הקניון. כך שאם אתם מתכננים לבלות בקניון (לדוגמה, לשבת בבית הקפה, לאכול באחד מדוכני המזון או לבלות במשחקי הארקייד), הגיוני שתעשו זאת לפני שאתם מבצעים את הקניות ולא תגיעו לשם עמוסי שקיות גדושות, אשר עלולות ללכת לאיבוד או להתפזר. נסו את צורת החשיבה הזו לפני ביקורכם הבא בקניונים בישראל ובכלל, ותיווכחו עד כמה היא מייעלת את הקניות שלכם.

 

קניות בקניון